От 16 до 22 септември е Европейската седмица на мобилността 2017

12.07.2017г.

Европейска седмица на мобилността 2017 ще бъде на тема „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ под мотото „Заедно стигаме по-далеч“. Всяка година Европейска седмица на мобилността се фокусира върху определена тема, свързана с устойчивата мобилност. От местните власти се изисква да организират дейности за своите граждани на базата на тази тема. Постоянните мерки, инициирани през годината, също е добре да подкрепят темата.

Чрез използването на общи средства за придвижване можем да намалим разходите си и въглеродния отпечатък. Най-доброто от всичко е, че можем да срещнем нови хора и да направим пътуването по-разнообразно. Интелигентните технологии, като мобилни приложения и онлайн платформи, спомагат за повишаване на ефикасността на мобилността, спестяване на пари и подпомагане на околната среда. Новите приложения направиха по-лесно от всякога да управляваме заедно мобилността си.

https://www.youtube.com/watch?v=xCcdJODgFFk

Проучванията показват, че използването на споделената мобилност може да окаже положително въздействие върху градовете: всяка обща кола, например, намалява трафика с приблизително 15 лични автомобила. Споделянето ни позволява и да смесваме видовете транспорт по-лесно. Шофиране, колоездене, обществен транспорт – всичко е възможно, когато споделяме.

Включете се в Европейска седмица на мобилността 2017.

Повече информация ще намерите на:

https://www.mobilityweekbg.com/